miércoles, 8 de junio de 2011

La Gran barrera de corall

La  gran barrera de corall és el major escull de corall del món. S'extèn sobre uns 2400 km de llargada i constittueix la major estructura construida per éssers vius. Compost per més de 3000 esculls individuals i per 900 illes en uns 3000 km. Es localitza al mar del Corall a la costa de Queenisland (nord-est d'Australia). Aquesta gran estructura natural es pot percebre per l'espai exterior, com la muralla xinesa. L'estructura es composa per bilions d'organismes coneguts com a pòlips de corall. Es poden trobar més de 400 espècies de corall. Hi ha una gran varietat de colors, però entre aquests destaquen els tons blaus, roses,fucsia, grocs i verd. 

Archivo:GreatBarrierReef-EO.JPG
Imatge captada desde un satèl·lit
Va ser seleccionada Patrimoni de la Humanitat al 1981. Trobem més de 1500 especies de peixos, mamífers i crustacis (moltes endèmiques).No només hi ha animals aquàtics endèmics, sinó que també hi podem trobar més de 3.000 plantes a les illes que estàn en la zona (3 d'aquestes endèmiques) i unes 300 espècies d' ocells marins i/o costaners.
Hi ha molt de turisme encara que el canvi climàtic i  la contaminació de l'aigua està disminuint grans quantitats de corall.









Fonts d'informació:
http://www.elmundo.es/viajes/2002/VI05/VI05-16.html
http://ca.wikipedia.org/wiki/Gran_Barrera_de_Corall
http://viajeoceania.com/la-gran-barrera-de-coral/
http://amandy.chez.com/espanol/infos/gbrspa.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario