domingo, 5 de junio de 2011

Els "talls" de digestió

Ja s'acosta l'estiu i...veritat que moltes vegades ens hem llançat a la piscina just després de menjar? Bé doncs si és així el teu cos podria rebre el que es coneix com a "tall" de digestió.
El tall de digestió es produeix quan ens llançem a la piscina o platja de cop durant un procés digistiu, és a dir, en un canvi molt brusc de temperatura.



Què és el que li passa al cos? 
Mentre el cos fa la digestió gran part del flux sanguini es concentra en l'aparell digestiu, deixant menys quantitat de sang a la resta del cos.Quan es produeix llavors un canvi tan brusc de temperatura, tota la sang del tub digestiu ha de dirigir-se fins a tota la resta d'òrgans del cos per contraretsar l'efecte. Aquest fet pordueix el "tall de digestió".

Quins poden ser els símptomes d'un tall de digestió?
Un tall de digestió pot causar marejos, suor intensa, lipotimia, nauseas, vòmits, visió borrosa, pal·lidesa en la pell, pols molt dèbil, perdua del coneixement o fins i tot una parada cardiorespoiratòria!

Què podem fer per evitar aquests talls digestius? (recomendacions més habituals)
No menjar aliments pesants, no fer grans esforços després de menjar (no córrer ni nedar), esperar sobre 1 h i 30 min. per tal de que es pugui fer una digestió sense problemes, i no entrar de cop a l'aigua just abans de menjar, sinó que poquet a poquet mullar-se parts com el coll, cara o cames per que així el cos s'acostumi a un canvi de temperatura.
Les fonts d'informació que he utlititzat han estat:
http://demedicina.com/sintomas-corte-digestion/
http://www.tuotromedico.com/temas/corte_digestion.htm
http://www.e-mergencia.com/foro/archive/index.php/t-15666.html
http://charhadas.com/blogs/61-mama-y-enfermera/posts/3479-cortes-de-digestion-prevencion-y-cuidados
http://www.lineayforma.com/estar-bien/los-riesgos-del-corte-de-digestion.html
http://saludbio.com/articulo/corte-de-digestion
http://www.cosasdesalud.es/evitar-cortes-de-digestion/

No hay comentarios:

Publicar un comentario