lunes, 21 de febrero de 2011

Que es la grip?

.

En aquests temps de fred cal remarcar un virus que és molt abundant en molts de nosaltres: es tracta de la grip:
La grip és una malaltia produïda per un virus (anomenat influenza al món científic). Aquest virus es crea en l' ambient. Aquest virus és capaç canviar any a any, la qual cosa fa que a l'organisme li resulti molt difícil establir una defensa eficaç contra el mateix.
Quan es pateix grip, la simptomatologia és molt evident: es verifica una sobtada aparició de febre de breu durada (entre tres i cinc dies), acompanyada per secreció nasal abundant, inflamacions de gola i tràquea, mal de cap i un típic dolor al cos en general.
En verificar-se aquests símptomes, el primer que ha de fer-se és guardar repòs físic.. Francament, més que una recomanació això es tornarà una impossibilitat per al malalt, doncs la sensació d'abatiment no permet efectuar activitat alguna, encara que l'hi desitgi.
Segons la consideració dels entesos, no existeix un tractament que guareixi la grip. Si el pacient té febre, se li indicarà un fàrmac antifebril, si sofreix tos se li receptarà un antitusiu, i si pateix maldecaps, se li recomanarà un analgésic. Per a això, precisament, serveixen els anomenats antigripales. No guareixen el quadre clínic, sinó que ajuden a suportar millor la recuperació que, indefectiblemente, tindrà una setmana de durada. Jo personalment us recomano el Frenadol.
Però és cert que una simple vacuna pot evitar tot aquest caos? encara que la vacuna constitueixi un excel·lent mitjà de prevenció per evitar l'aparició del virus de la influenza, existeixen altres mecanismes :
Evitar els canvis bruscs de temperatura. Si estem en un clima de trenta graus centígrads, i sobtadament passem a un de menys deu, estarem facilitant orgànicament l'arribada dels virus. Des del punt de vista mèdic, això s'explica per que les mucoses nasals posseeixen una acció preventiva contra les infeccions virals sota certs valors de temperatura i humitat. Si es passa d'un extrem a l'altre, l'organisme reduirà les seves defenses, permetent que proliferin les infeccions bacterianes i virals. Tractar de no romandre molt temps amb altres persones en ambients tancats, sobretot en les èpoques hivernals. És prudent la renovació de l'aire en aquests ambients

2 comentarios:

  1. Has de vigilar de no reproduir el mateix que diuen altres. Has de buscar diferents fonts d'informació i dona la teva síntesi del que hagis llegit.

    ResponderEliminar
  2. ho tindré en compte a la seguent entrada que faci.

    ResponderEliminar